maandag 28 januari 2008

Mannen langer voor spiegel dan vrouwen

Mannen staan langer voor de spiegel dan vrouwen. Waar vrouwen gemiddeld dertien minuten per dag aandacht aan hun uiterlijk besteden, zijn mannen dagelijks een kwartier kwijt aan scheren, het in model brengen van hun haar en het aanbrengen van smeersels. Dat blijkt volgens scheermesjesfabrikant Gillette uit onderzoek. De kritiek die veel mannen hebben op de tijd die vrouwen aan haren kammen en optutten besteden, komt hiermee ter discussie te staan.
Volgens Gillette is geen enkel andere man binnen Europa langer dan de vrouw bezig met optutten dan de Nederlandse man. Scheren heeft de hoogste prioriteit, al zijn vrijgezelle mannen doorgaans beter geschoren en meer opgedirkt dan mannen met een vaste relatie.
In internationaal perspectief stelt het kwartier uiterlijke verzorging overigens weinig voor: het levert slechts een plek in de grijze middenmoot van ijdeltuiten op. Duitsers zijn het langst in de badkamer te vinden: met 24 minuten uiterlijke verzorging per dag laten zij de Nederlandse mannen ver achter zich. Na de Duitse volgen de Spaanse, Portugese en Italiaanse mannen. De Italiaanse mannen zijn wel het meest succesvol in het optutten. Achttien minuten per dag hebben de Italiaanse mannen volgens Gillette nodig om als meest verzorgde mannen van Europa door het leven te gaan.
redactie@DePers.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten