zondag 10 februari 2008

Vrouwen herkennen hun orgasme niet

Mannen maken zich zorgen. Zorgen over hun partners genot tijdens de seks en hoe hij dat kan bevorderen. Ze willen weten hoe hun partner haar ultieme hoogtepunt kan bereiken, maar zijn zich niet bewust van alle zaken die daar invloed op hebben.
Uit onderzoek is gebleken dat 24 procent van de vrouwen op een punt in haar leven komt, waarop zij moeite hebben met klaarkomen. Sommige van deze vrouwen hebben zelfs nog nooit een orgasme gehad en sommige kunnen hun hoogtepunt gewoon niet meer bereiken.
De volgende redenen kunnen aanleiding zijn waardoor een vrouw niet meer haar climax bereikt:
1. Ze kent haar eigen lichaam niet en haar man is niet in staat haar te bevredigen. Als een vrouw zelf niet weet hoe tot haar ultieme hoogtepunt komt, dan kan ze dit ook niet aan haar partner leren. Samen op onderzoek uitgaan dus!
2. Ze realiseert het zich niet als ze klaarkomt. Ja, er zijn vrouwen in de wereld die de signalen niet herkennen en andere verwachtingen hebben. Hierdoor weten ze niet wanneer ze klaarkomen.
3. Ze denkt te veel na. Tijdens de seks denkt ze alleen maar aan of ze er goed aan doet, wat haar partner van haar denkt, of ze samen een goed koppel vormen etc. etc.

4. Het voorspel was van te korte duur. Vrouwen hebben een langer voorspel nodig, zo´n twintig minuten, om volledig opgewonden te raken. Dus neem de tijd!

5. Ze negatieve boodschappen over seks meegekregen van huis uit. Seks is vies, zou je niet van moeten genieten. Hierdoor voelen ze zich schuldig als ze zich seksueel tot een man aangetrokken voelen. En wordt het dus geheel ontweken..

6. Er staat te veel druk op het bereiken van haar hoogtepunt. Veel koppels is het bereiken van een orgasme het enige doel van seks. Hierdoor staan beide partijen enorm onder druk, waardoor het juist niet lukt.

Verder kunnen leeftijd, lichamelijke problemen, of drugs- en drankmisbruik kunnen oorzaak zijn.

Als jij of je partner moeite heeft om tot een orgasme te komen, probeer dan eens het volgende:
-Probeer verschillende standjes waarbij je ieder het maximale genot eruit kan halen.
-Train je ‘seksspieren’, oftewel je bekkenspieren.
-Maak gebruik van plezierverhogende seksproducten.
redactie@telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten