zaterdag 16 februari 2008

Ouders geven angststoornis door

Kinderen van ouders met ziekelijke angsten lopen twee tot drie keer zo veel risico een angststoornis te krijgen.
Wetenschappers van de Duitse Technische Universiteit van Dresden hebben de erfelijkheidsfactor na onderzoek vastgesteld. In een van de grootste familieonderzoeken ooit hebben de onderzoekers meer dan 3.000 gezinnen gevolgd tot de kinderen 34 jaar oud waren.
Als een van de ouders lijdt aan een angststoornis heeft een kind 23 procent meer kans om angststoornissen als pleinvrees te ontwikkelen. Bij kinderen wier ouders geen angststoornis hebben, is dat 8,3 procent. Behalve dat de ziekte vaker voorkomt, manifesteert de ziekte bij kinderen die erfelijk belast zijn zich ook vroeger.
Professor Hans-Ulrich Wittchen zegt dat de geestesziekte wordt erkend bij een derde van de ouders die eraan lijden. Hij vindt het daarom belangrijk dat de ziekte sneller in kaart wordt gebracht, zodat de ouders in een eerder stadium geholpen kunnen worden.
Mensen met een angststoornis hebben last van plotse paniekaanvallen. Dat kunnen doodsangsten zijn of de vrees voor nare ziektes. De angst belemmert mensen vaak activiteiten uit te oefenen als auto rijden, het openbaar vervoer nemen of de straat op gaan.
Van de mannen heeft 3 procent een angststoornis. Bij de vrouwen is dat 6 procent.

redactie@knack.be

1 opmerking:

  1. Recent is gebleken dat emotionele klachten, zoals bijvoorbeeld een angststoornis, worden veroorzaakt door verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

    Deze verstoringen ontstaan door onverwerkte emoties. Daarnaast kunnen deze vestoringen worden overgenomen (bv. van de ouders).

    Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem. Daarom heb je iedere keer weer last van je angststoornis.

    Meer informatie over het oplossen van je angststoornis kan je vinden op:
    Angststoornis Oplossen

    BeantwoordenVerwijderen