maandag 25 februari 2008

No Country For Old Man grote winnaar Oscars

No Country for Old Man heeft 4 oscars gewonnen, voor het beste script,beste regie, beste mannelijke bijrol en de belangrijkste, de oscar voor beste film.
Ik heb de film gezien en ik kan zeggen dat deze prijzen terecht zijn. De film is een hele spannende thriller en is gebaseerd op het boek van Cormac McCarthy. Het gaat over een man die veel geld vind in een woestijn. Dit geld is afkomstig van een mislukte drugsdeal. Deze man besluit het geld te houden en wordt daardoor opgejaagd door een verschrikkelijke moordernaar, een rol van Javier Bardem.
De film blijft spannend van begin tot eind. Je leeft echt met de karakters mee en het is op geen enkel moment voorspelbaar wat er gaat gebeuren.
Verder waren er nog prijzen voor de Française 'Marion Cotillard' die een oscar won voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking als Edith Piaf in La Vie en Rose. De prijs voor beste mannelijke hoofdrol ging naar Daniel Day-Lewis voor zijn rol in There Will Be Blood.

De oscar uitreiking vierde haar 80 jaar bestaan en dit keer was het zeer opmerkelijk dat de belangrijkste prijzen allemaal naar Europezen ging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten