woensdag 19 december 2007

Ook heimelijk verliefd?

80% van de Nederlanders heeft ooit in zijn of haar leven een stille liefde gehad. Maar liefst 9% van alle gebonden mensen is op dit moment stiekem verliefd.

Eén op de acht mensen is op dit moment heimelijk verliefd op iemand aan wie ze dat niet durven vertellen. En het gaat daarbij zeker niet alleen om kalverliefdes: ook volwassenen zijn in groten getale in stilte verliefd.
Stiekem verliefd
80% van de Nederlanders heeft ooit in zijn of haar leven een stille liefde gehad.
Maar liefst 9% van alle gebonden mensen is op dit moment stiekem verliefd. Het feit dat de verliefde zelf al een relatie heeft, is ook het meest genoemde motief om een stille liefde niet op te biechten.
De top-3 van mensen op wie we in stilte verliefd zijn (geweest): 1. klasgenoten, 2. vrienden, 3. collega’s.
Heftige emoties
In stilte worden heftige emoties ervaren. 40% van de heimelijk verliefden vond hun grootste stille liefde zelfs heftiger dan hun grootste wederzijdse liefde. Opvallend is dat mensen hun verliefdheid intenser ervaren naarmate ze ouder zijn. Vooral 40-plussers ervaren heftige emoties.
21% heeft plezier in zijn stille liefde, 5% heeft eronder geleden en slechts 3% snapt achteraf niet meer wat hij in zijn grote stille liefde zag.
83% van de mensen heeft zijn grootste stille liefde nooit opgebiecht. Bij de mensen die het achteraf wél hebben opgebiecht, bleek het in 67% van de gevallen wederzijds te zijn geweest.
(Bron: onderzoek Psychologie Magazine)
redactie@telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten