donderdag 20 december 2007

Google.nl verkozen tot Website van het Jaar

Google is bij de verkiezing van Website van het Jaar 2007 als grote winnaar uit de bus gekomen. Ook Uitzendinggemist.nl en Hyves.nl vielen in de prijzen, nadat ruim een miljoen stemmen waren geteld.
In totaal waren er voor de Website van het Jaar-verkiezing dit jaar 140 websites genomineerd in veertien verschillende categorieën. Tussen half november en half december werden meer dan 1,3 miljoen stemmen uitgebracht. Google kreeg verreweg de meeste stemmen en is hiermee uitgeroepen tot de algemene winnaar van de editie 2007. Dit is dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Hotel Arena in Amsterdam.
Google.nl is eveneens de winnaar binnen de categorie waarbinnen de zoekmachine was genomineerd: isp's en portals. Google-directeur Mark Duijndam was het overigens met deze indeling niet helemaal eens, maar was desalniettemin blij met de 'overwinning'.
Andere winnaars zijn Anwb.nl (auto en verkeer), Marktplaats.nl (e-commerce en veilingsites), Uitzendinggemist.nl (entertainment en lifestyle), Rabobank.nl (financiële diensten), Zylom.com (sport en spel), ah.nl (fast moving consumer goods), Ikea.nl (huis en tuin), Hyves.nl (blogs en communities), Detelefoongids.nl (internet en telecom), Buienradar (nieuws en informatie), Belastingdienst.nl (overheid en non-profit) en Gezondheidsplein.nl (gezondheid). Tweakers.net eindigde in de categorie 'Internet en Telecom' als derde.
Wilbert de Vries@http://life.tweakers.net/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten