dinsdag 27 november 2007

Het geheim van de perfecte lach

Jessica Simpson heeft volgens Amerikaanse vrouwen een perfecte lach
Je lach is je visitekaartje wordt wel eens gezegd. Met een mooie rij tanden maak je de blits. Loop je nu te balen van je beugel? Houd vol, je pijn en moeite worden beloond.
Soms komt die oom of tante met die bruine stompjes in zijn of haar mond net wat te dichtbij. Bah, weer een ongewenste klapzoen erbij. Vieze bruine tanden zijn niet meer van deze tijd, ook niet bij ooms of tantes. Maar té witte tanden bereiken ook niet het gewenste effect, want dat is onnatuurlijk.
Top 3
Tandartsen zien dagelijks mooie, minder mooie en rampzalige gebitten voorbij komen. Amerikaanse tandartsen hebben nu een top 3 opgesteld waaraan de perfecte lach moet voldoen. Op nummer 1: er moet zo min mogelijk tandvlees te zien zijn als er gelachen wordt. Op nummer 2: de tanden moeten niet te wit zijn. En op nummer 3: de boventanden moeten netjes over de ondertanden heen vallen waardoor die een beetje verborgen zijn. Wat ook omschreven wordt als heel gewenst bij een mooie tandpastalach is dat je twee boventanden een beetje groter zijn dan de rest van je tanden. Mooi meegenomen zijn een symmetrische onder- en bovenlip: lippen die ongeveer even groot zijn.
Perfect
Behandelingen zoals het bleken van tanden of nog ingrijpender, het opnieuw in de steigers zetten van een rommelig, slecht onderhouden gebit, zijn erg populair in de Verenigde Staten. Op de Amerikaanse televisie zie je heel wat presentatoren met extreem wit gebleekte tanden. Zangeres Jessica Simpson is een rolmodel geworden in de VS. Iedere vrouw die haar tanden laat behandelen wil haar perfecte lach. Wie heeft in Nederland een echte tandpastalach? Dat moet Nicolette van Dam zijn!
Sandy Stevens@http://www.kidsweek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten